Gemeente Appingedam

[ 23-01-2022 ]

Werkzaamheden voor de gemeente Appingedam, waaronder interviews, teksten en layout voor advertenties Damster Zorgbalie.

Hieronder een van de geplaatste advertenties en een deel van de tekst (interview) hierin. Meer weten? Neem gerust contact op.

 

image-2018-05-10-(1)

Een steuntje in de rug

Annet (consulent Wmo) en Gozewijn (cliëntondersteuner voor de Wmo) zijn enthousiast over hun werk bij de Damster Zorgbalie. “We zijn laagdrempelig en merken dat de stap voor mensen om hiernaartoe te komen daardoor gemakkelijker is.”

Beiden hebben, evenals hun collega`s van de Damster Zorgbalie, een praktische instelling. “Soms komt er iemand met een korte vraag waarmee we direct kunnen helpen. Maar ook als de zorgen en problemen groot zijn, bieden we een luisterend oor en denken we mee in het vinden van oplossingen”, vertelt Annet. “Soms zijn er meerdere gesprekken nodig. Als het nodig is, betrekken we collega`s van andere instanties. Ook kunnen we vanuit de Wmo cliëntondersteuning aanbieden.” Gozewijn licht toe: “Een cliëntondersteuner denkt mee, helpt iemand om inzicht te krijgen in de situatie en geeft informatie en advies. Ondersteuning kan wenselijk zijn als het voor iemand moeilijk is de juiste zorg en begeleiding aan te vragen, of om weer mee te kunnen doen in de maatschappij.” “Altijd in overleg met de cliënt, die de regie houdt, en als het kan samen met zijn of haar netwerk”, vult Annet aan.

“De brede en praktische ondersteuning die we kunnen aanbieden, is voor veel cliënten heel welkom. Het is fijn om naast iemand te staan en te helpen met het vinden van de juiste richting”, zegt Gozewijn. Ze voegt eraan toe: “Iemand begeleiden naar de juiste haven, daar doen we het voor.”


Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en tips!